Wednesday, June 1, 2011

KUIH ABOK-ABOK



Bahan-bahan
300gm sagu
1/2 biji kelapa parut putih
sedikit garam
gula melaka
daun pisang

Cara-caranya
  1. Basuh sagu dan toskan 5 minit.
  2. Gaulkan sagu dengan kelapa. Tambahkan garam
  3. Masukkan campuran sagu ke dalam 1/2 calong daun pisang. Kemudian sendukkan 1/2 sudu gula dan akhirnya masukkan 1 sudu campuran sagu.
  4. Tutup calong dan sematkan dengan lidi. Kukus kuih lebih kurang 10 minit.

SELAMAT MENJAMU SELERA

3 comments:

  1. ni hasil air tgn ma.. simple n sedap

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaaahhhhh...mana ko blaj buat kuih ni?aku dok johor dulu pn x penah2 but...nk kena try buat la skali...

    ReplyDelete
  3. husband aku le suka kuih ni.. bulan posa sibuk dok cari kuih ni.. last skali ma aku blajar buat.. aku tolong2 je.. hehe tp sedap kuih ni.. try le buat..

    ReplyDelete