300gm sagu
1/2 biji kelapa parut putih
sedikit garam
gula melaka
daun pisang
Cara-caranya
- Basuh sagu dan toskan 5 minit.
- Gaulkan sagu dengan kelapa. Tambahkan garam
- Masukkan campuran sagu ke dalam 1/2 calong daun pisang. Kemudian sendukkan 1/2 sudu gula dan akhirnya masukkan 1 sudu campuran sagu.
- Tutup calong dan sematkan dengan lidi. Kukus kuih lebih kurang 10 minit.
SELAMAT MENJAMU SELERA
ni hasil air tgn ma.. simple n sedap
ReplyDeletewaaaaaaaaaahhhhh...mana ko blaj buat kuih ni?aku dok johor dulu pn x penah2 but...nk kena try buat la skali...
ReplyDeletehusband aku le suka kuih ni.. bulan posa sibuk dok cari kuih ni.. last skali ma aku blajar buat.. aku tolong2 je.. hehe tp sedap kuih ni.. try le buat..
ReplyDelete